+ Köprübaşı Forum » KÖPRÜBAŞI » KÖPRÜBAŞI'NI TANIYALIM » YÖRESEL YEMEKLER
Sayfa: 1 [2]
Konu: Patates Kavurması  (Okunma Sayısı 10680 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« Yanıtla #20 : 15 Eylül 2009, 17:12 »
Mustafa Yılmaz
» Görsel Sorumlusu
» Star Üye
*****


Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3.279

WWW
Ynt: Patates Kavurması

ee mustafa dayın varken sen herhalde ondan yana olursun tabi yok olurmu hiç toplar gediririm sana köylerde bile oluyor dayımın oğlu:)))))))))

Sen ne anlarsın patates kavurması yapmaktan kardeşlerimi ve biricik yeğenimi zehirleyecen aklınca uyanık;)


Onları deği ama bu gitişle seni zehirleyeceğim 
Bağlı

Emeği Yorumsuz Bırakanın Linki Ölsün.....
« Yanıtla #21 : 15 Eylül 2009, 17:14 »
Haşim-İmamoğlu
» Site Organizatörü
» Star Üye
*****


Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 8.282

WWW
Ynt: Patates Kavurması


Onları deği ama bu gitişle seni zehirleyeceğim 

 Biraz zor
Bağlı

Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar.
« Yanıtla #22 : 15 Eylül 2009, 17:21 »
Mustafa Yılmaz
» Görsel Sorumlusu
» Star Üye
*****


Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3.279

WWW
Ynt: Patates Kavurması


Onları deği ama bu gitişle seni zehirleyeceğim 

 Biraz zor

bakarız zor mu? kolay mı? diye
Bağlı

Emeği Yorumsuz Bırakanın Linki Ölsün.....
« Yanıtla #23 : 15 Eylül 2009, 21:32 »
fatıma
» Uzman Üye
*****


Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 550

Ynt: Patates Kavurması

             değerli mustafa yılmaz. patates kavurması tarifi güzel de bana birazcık masraflı geldi. mutfak ekonomisini düşünen biri olarak izninle bir patates kavurmasi tarifi de ben yazayım.

malzemeler:
1-tarladan çıkmış taze patates
2-yöremizde sıska diye bilinen taze pırasa
3-büyük bir komar kaşığı yayla tereyağı

yapılışı:
             tarladan henüz çıkmış patatesleri iyice yıkadıktan sonra beşko(soba)nun üzerinde haşlarız. iyice haşlanan patatesleri soyarız. soyarken küçük olanlarını da atıştırmayı ihmal etmeyiz. bu atıştırma yalnız olmaz diyenler için fasulye turşusu ve yayla peyniri birebirdir. kara bir tavada tereyağı ile sıskayı iyice kavurduktan sonra dilimlenmiş patatesi ilave edip bir süre daha kavurma işlemine devam ederiz. yeteri kadar tuz eklemeyi de unutmayız. isteyen bir kanci(diş) parçalanmış sarımsağı da ilave edebilir. hadi afiyet olsun. hem lezzetli hem ekonomik.


Bilende bilecek ki ne hamarat çocuk,kaç yıldır bir yumurtalı melemen yapıcaksın bize yıllar uçdu bekliyoruz.
Bağlı
« Yanıtla #24 : 15 Eylül 2009, 21:41 »
İmamoğlu İlyas
» Editör
» Star Üye
*****


Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1.761

Ynt: Patates Kavurması

             medine hanım: dikkatinizi çekerim geçen pazar çayı ben demlemiştim. az kalsın evde bardak diye bir obje kalmıyordu. bir de melemen yapsam ne tava kalır ne tencere. ben, damak zevki kadar mutfak eşyalarını da düşünüyorum. ah bu ekonomi insana neler yaptırıyor. hem kestiğim ekmekleri ne çabuk unutuverdiniz. lütfen yani...
Bağlı
« Yanıtla #25 : 15 Eylül 2009, 22:22 »
Mustafa Yılmaz
» Görsel Sorumlusu
» Star Üye
*****


Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3.279

WWW
Ynt: Patates Kavurması

bırak melemen yapaçaksın da bize neden demiyorsun sen ancak yemesinden anlarsın bizim tariflere muhalefet olmasını bilirsin ama yok neymiş kara bir tava oda ne oluyor seninde her yemek tarifinde kara bir tava var vede komar kaşığı sanki onlarsız olmuyor zehirleyceksin milleti aman dikkat ha bu arada bir kanci sarmısağın tatı o yemekte anlaşılmaz bence sen bir kanci daha ilave et ona..
Bağlı

Emeği Yorumsuz Bırakanın Linki Ölsün.....
« Yanıtla #26 : 29 Aralık 2010, 08:47 »
ömer_ayar
» Çalışkan Üye
***

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 104

Ynt: Patates Kavurması

paylaşım için teşekkür ederiz
Bağlı
Sayfa: 1 [2]
 
Gitmek istediğiniz yer: