+ Köprübaşı Forum » PAYLAŞIM&EĞLENCE » YEMEK TARİFLERİ
Sayfa: [1]
Konu: Yoğurtlu Pideli Kebap  (Okunma Sayısı 8211 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : 23 Nisan 2013, 19:32 »
Haşim-İmamoğlu
» Site Organizatörü
» Star Üye
*****


Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 8.287

WWW
Yoğurtlu Pideli Kebap



MALZEMELER:

    1 kg. koyun kuşbaşı
    2 soğan
    3 adet  domates
    4 çorba kaşığı yağ
    3 adet pide
    500 gr. yoğurt
    Tuz
    karabiber

    YAPILIŞI:
    Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç saat veya bir gece bekletilir.
    2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur. Birkaç kere karıştırılır.
    Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
    Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.
    Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.

    Not: Kebap şöyle de hazırlanabilir:
    1) Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
    2) Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.

Afiyet olsun…

http://www.enfesyemekler.com/2010/04/yogurtlu-pideli-kebap/
Bağlı

Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar.
Sayfa: [1]
 
Gitmek istediğiniz yer: