Köprübaşı Forum

KÖPRÜBAŞI => YÖRESEL YEMEKLER => Konuyu başlatan: canan ayar üzerinde 24 Haziran 2010, 10:54



Konu Başlığı: Hamsi Köftesi
Gönderen: canan ayar üzerinde 24 Haziran 2010, 10:54
Hamsi Köftesi


Malzemeler
1 kg hamsi
1 su bardağı ekmek içi
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 kaşık un
kızartmak için sıvıyağ
tuz, karabiber


Yapılışı
1-Hamsiler temizlenip yIkanIr ve kılçıkları çıkartılır.
2-çok az su ile hafif haşlanır. Suyu süzdürülür.
3-Hamsilerin içine ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber konup yoğrulur.
4-Yumurta büyüklüğünde parçaları alıp köfte şekline getirilir.
5-Una bulayp kızgın yağda kızartılır. Kağit peçete üzerine çıkarılıp sıcak servis yapılır


Konu Başlığı: Ynt: Hamsi Köftesi
Gönderen: Ekrem UZUN üzerinde 28 Ağustos 2010, 10:20
Hamsi sezonu olsa kesinlikle bunu yaptırırdım. Çünkü çok leziz olur gibime geliyor. Yoksa oruçluyum diye her yemek lezizmi geliyor bana anlamadım. Yok yok sanırım bu köfte harika olur, hamsinin izgarada kızarıp köfte haline gelmesi eminim harika olur.


Konu Başlığı: Ynt: Hamsi Köftesi
Gönderen: Hatice-Ayar üzerinde 31 Ağustos 2010, 21:18
Karadenizli olupta hamsiyi sevmeyen varmıdır acaba?Ah birde o kokusu omasa


Konu Başlığı: Ynt: Hamsi Köftesi
Gönderen: Gökhan Ayar üzerinde 06 Eylül 2010, 14:40
hamsiyi sade tercih ederim köfteyle möfteyle hamsimi paylaşamam..


Konu Başlığı: Ynt: Hamsi Köftesi
Gönderen: ömer_ayar üzerinde 29 Aralık 2010, 08:45
paylaşım için teşekkür ederiz